Siirry pääsisältöön

Vegaaniset ja gluteenittomat banaani-suklaapalat

Katselin läpi mun vanhoja blogikirjotus luonnoksia ja huomasin etten ikinä tullu julkaiseeksi tätä älyttömän hyvää reseptiä. Nämä vegaanisien ja gluteenittomien banaani-suklaapalojen resepti ja kuvat on melkein pari vuotta vanhoja, mutta muistan vieläkin kuinka hyvää tää oli. Jos totta puhutaan niin oon kyllä näiden kuvien ottamisen jälkeen tehnyt näitä uudelleen, joten makua ei tarvii niin pitkältä muistella. Palat on helppo tehdä ja ne on taivaallisen hyviä sekä myöskin terveellisiä. Koostumus on tosi rikas ja ne on just sopivan makeita. Palojen maku ja koostumus myös säilyy yön yli, joten jos niitä on vielä jäljellä, niin palaset voi pakata vaikka seuraavana päivänä piknikille mukaan.



Vegaaniset & gluteenittomat banaani-suklaapalat
2 1/4 cup kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1 tl kanelia
3 keskikokoista kypsää banaania
2 tl vaniljauutetta
1/4 cup öljyä
1/4 cup agavea
1/3 cup vegaanista suklaata rouhittuna isoiksi paloiksi
Laita kaurahiutaleet blenderiin tai monitoimikoneeseen ja anna koneen käydä 1-2 min, kunnes hiutaleista on tullut jauhoa.
Sekoita kulhossa kaurahiutaleista tehty jauho, leivinjauhe, sooda, suola ja kaneli. Blendaa banaanit, vanilja, öljy ja agave blenderissä tai monitoimikoneessa 1-2 min, kunnes seos on kermaista eikä siellä ole paloja. Kaada tämä kuivien aineiden joukkoon ja sekoita yhteen. Kääntele suklaahiput taikinaan (jätä hieman ylimääräistä koristeluun jos haluat).
Kaada taikina voideltuun vuokaan (23x23cm) ja tasoita pinta. Paista 150 asteisessa uunissa 15 min. Anna jäähtyä 10-15 min. Jos haluat, sulata hieman suklaata mikrossa tai kulhossa kiehuvan veden yllä ja koristele sulaneella suklaalla. Leikkaa paloiksi ja nauti!



Vegan & Gluten Free Banana Bread Chocolate Chip Bars

I was looking through my old blog post drafts and I noticed that I never published this delicious recipe. The recipe and photos of these vegan and gluten free banana bread chocolate chip bars are almost 2 years old, but I still remember how good this was. Tbh I've made these bars after the time I took the photos so I don't have to try to remember the taste from that far. The bars are easy to make, they're heavenly good and also pretty healthy. The texture is so rich and the sweetness is perfectly balanced. The taste and texture of the bars stay really good overnight so if there's any left on the next day you can pack them up for a picnic.


Vegan & Gluten Free Banana Bread Chocolate Bars
2 1/4 cups oats
1/2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
1/4 tsp salt
1 tsp cinnamon
3 ripe bananas
2 tsp vanilla extract
1/4 cup oil
1/4 cup agave
1/3 cup vegan chocolate, chopped into big chunks

Put the oats into a blender or a food processor and blend for 1-2 min, until the consistency of flour.
Mix the oat flour, baking powder, baking soda, salt and cinnamon in a bowl. Blend the bananas, vanilla, oil and agave for 1-2 min, until the mixture is creamy without any chunks. Pour the wet mixture into the dry and mix. Fold in the chocolate chunks (if you want to, leave some for drizzling).
Pour the batter into a springform pan (23x23cm) and spread into an even layer. Bake at 150 degrees C for 15 min. Let cool for 10-15 min. If you like, melt some chocolate in a microwave or in a bowl over boiling water and drizzle. Cut into bars and enjoy!



Kommentit