Siirry pääsisältöön

Helppo ja nopea vegaaninen ruoka

Oon kuullu monen sanovan, ettei syö kasvis- tai vegaanista ruokaa koska sen tekeminen on vaikeeta. Ymmärrän, että uusien aineksien käyttö voi tuntua haastavalta. Todellisuudessa vegaanisen ruoan tekeminen on kuitenkin ihan yhtä helppoa, jossei jopa helpompaakin kuin liharuokien teko. 

Haluankin nyt jakaa omassa arjessani isossa osassa olevan vegaanisen reseptin, joka on niin helppo että voin vannoa kenen tahansa osaavan sen tehdä. Tää on myös tosi nopea valmistaa, jonka takia sitä tulee usein tehtyä sillon kun tulee kotiin väsyneenä ja nälkäsenä toivoen, että ruoka ois heti pöydässä. Tässä reseptissä mahtavaa on myös se, että sitä voi soveltaa kaappien sisällön ja oman maun mukaan. Soveltaminen voi kuulostaa vaikeelta, mutta tässä ohjeessa se on vaan aineksien vaihtamista. Esimerkiks nyhtökauran voi vaihtaa härkikseen, oumphiin tai vaikka papuihin ja kikhernenuudelin voi korvata pastalla, riisillä tai kvinoalla. Sama pätee kasviksiin: mikä vaan vihannes toimii! Myös jos pidät enemmän kastikkeista, niin nyhtökauran (tai sen korvikkeen) joukkoon voi lisätä kasvipohjaista kermaa tai tomaattikastiketta. Tähän ruokaan voi siis käyttää melkeinpä mitä vaan mitä omasta keittiöstä löytyy!
Nyhtökaura-kesäkurpitsa nuudelit

kikhernenuudeleita
puolikas kesäkurpitsa
 paketti maustettua nyhtökauraa*
öljyä paistamiseen

*Jos käytät Nude nyhtökauraa niin kannattaa lisätä paistamisen aikana mausteita

Pilko kesäkurpisa kuutioiksi ja kypsennä öljyssä kuumalla pannulla. Lisää parin minuutin päästä nyhtökaura. Paista, kunnes nyhtökaura on rapeaa pinnalta.
Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan.
Tarjoile raikkaan salaatin ja soijamaidon kera.


Easy and fast vegan meal

I've heard many people say that they don't eat vegetarian or vegan meals because they're hard to make. I understand that using new ingredients can feel difficult. But actually vegan cooking is just as easy, or even easier than making meat dishes.

Now I want to share my usual vegan meal recipe that is easy for everyone to make. It also doesn't take long to do, so I usually cook it when I come home tired and hungry. A great thing about this recipe is also that you can adapt it with what you have at home and what you prefer. Adapting may sound difficult, but in this recipe it's basically changing the ingredients. For an example, you can switch the pulled oats to beans or replace the chickpea noodles with pasta, rice or quinoa. The same idea is with the vegetables: any kind of veggie will work! Also, if you like sauces you can mix plant-based cream or tomato sauce with the pulled oats (or the replacement). So basically you can use almost anything that you find from your kitchen to this recipe!

Pulled oats and zucchini noodles

chickpea noodles
half a zucchini
a packet of seasoned pulled oats*
oil for cooking

*if the pulled oats aren't seasoned you can season them while frying on the pan

Chop the zucchini into cubes and cook in oil on a hot pan. After a couple of minutes add the pulled oats. Cook, until the pulled oats get a little crispy.
Cook the noodles as said on the package.
Serve with a fresh salad and a glass of soy milk.

Kommentit