Siirry pääsisältöön

DIY synttärilahja: Täytekeksit

Jaahas! Mitäs tässä sanois, kun viiden vuoden jälkeen räpellän taas jotain tekstiä tänne. Luin mun vanhoja julkaisuja yhden ihanan tyypin kanssa, ja hän ilahtui älyttömästi, että oon tämmöisiä tehnyt. Nyt hänellä on sitten synttärit, niin päätin lahjaksi kanavoida sisäistä bloggaajaani, ja tehdä joululahjagranolasta inspiroituneen syntymäpäivätäytekeksireseptipostauksen (< mun uus lemppari yhdyssana).

Nämä keksit on täydellinen lahja täytekeksien (kaikki tiiätte mistä keksimerkeistä puhun) ystävälle. Lahjan saaja saattaa myös hyvinkin yllättyä sun leipomistaidoista, koska tän tapasia keksejä ei ihan jokanen oo päässyt maistamaan itsetehtyinä! Paljon paljon paljon onnea ja hyvää syntymäpäivää! 

Täytekeksit (10 kpl)

1 dl sokeria

100 g vegaanista voita

2 dl jauhoja

6 rkl kaakaojauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1 tl vaniljasokeria

hyppysellinen suolaa


Täyte:

75 g vegaanista tuorejuustoa

75 g vegaanista voita

60 g vegaanista valkosuklaata

5 dl tomusokeria


Keksitaikina:

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne pienissä erissä sokeri-margariini-seoksen joukkoon. Kaulitse taikina leivinpaperien välissä ja laita levy jääkaappiin puoleksi tunniksi. Tämän jälkeen leikkaa levystä muotilla ympyröitä ja paista ne 175C noin 8 minuuttia.  Anna jäähtyä.

Täyte:

Vatkaa tuorejuusto ja voi sekaisin. Sulata valkosuklaa ja sekoita se sekä tomusokeri tuorejuusto-voi-seokseen. Levitä ohueksi kerrokseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Leikkaa muotilla ympyröitä, ja laita täyte kahden keksin väliin.


VINKKI!(jota en itse toteuttanut :D) Pyörittele keksien sivut nonparelleissa, niin saat niihin vielä ripauksen enemmän synttäri-iloa🎉



oot rakas ♥

Kommentit