Siirry pääsisältöön

Granola Bars (vegan)

Itsetehdyt välipalapatukat on mahtavia. Ne on terveellisiä (jos niistä tekee terveellisiä :D) ja hyviä. Niitä voi syödä moneen eri tarkotukseen: aamupalana, välipalana, iltapalana tai vaikka leffaherkkuna. Mulla ei oikeestaan ole mitään pahaa sanottavaa niistä. Mä teenkin kaikenlaisia välipalapatukoita usein ja aattelin jakaa tänne yhden mun lemppari resepteistä.

Tää on tosi helppo resepti ja jos samoihin patukoihin kyllästyy, voi soveltaa ja vaikkapa paahtaa hiutaleet tai lisäillä esim. siemeniä tai kuivattuja marjoja. Nää patukat on myös terveellisiä ja täyttäviä. Unohdin muuten mainita, että näitä ei tarvitse paistaa, joten uuniakaan ei tarvita.

Granola-patukoihin tarvitset:

200g taateleita
135g hiutaleita (kaura, ruis yms.)
112g pähkinöitä
84g hunajaa tai vaahterasiirappia (tai molempia)
  64g maapähkinävoita (natural)

 HUOM! Vaikka määrät on merkattu gramman tarkkuudella, näiden patukkojen tekeminen ei oo niin tarkkaa. Eli jos sulla nyt on vaan 60g pähkinöitä, niin sun välipalat tulee olemaan vaan vähemmän pähkinäisiä :D.

Laita taatelit monitoimikoneeseen ja anna niiden hienontua, kunnes ne on pieninä palasina (mulla niistä tuli pallo). Sekoita taatelit, hiutaleet ja pähkinät yhteen kulhossa. Lämmitä hunaja/vaahterasiirappi ja maapähkinävoi pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada muiden aineiden joukkoon ja sekoita niin, että kaikki aineet on varmasti sekaisin. Painele seos tiiviisti neliön muotoiseen vuokaan. Laita vuoan päälle kelmua ja vuoka jääkappiin noin 20 minuutiksi. Leikkaa patukoiksi ja kääri kelmuun tai folioon, jotta patukka on helppo napata reppuun välipalaksi. Säilytä jääkaapissa (tai pakastimessa), jotta patukat pysyy fresheinä.




 

Kommentit