Tää on tosi helppo resepti ja jos samoihin patukoihin kyllästyy, voi soveltaa ja vaikkapa paahtaa hiutaleet tai lisäillä esim. siemeniä tai kuivattuja marjoja. Nää patukat on myös terveellisiä ja täyttäviä. Unohdin muuten mainita, että näitä ei tarvitse paistaa, joten uuniakaan ei tarvita.
Granola-patukoihin tarvitset:
200g taateleita
135g hiutaleita (kaura, ruis yms.)
112g pähkinöitä
84g hunajaa tai vaahterasiirappia (tai molempia)
64g maapähkinävoita (natural)
HUOM!
Vaikka määrät on merkattu gramman tarkkuudella, näiden patukkojen
tekeminen ei oo niin tarkkaa. Eli jos sulla nyt on vaan 60g pähkinöitä,
niin sun välipalat tulee olemaan vaan vähemmän pähkinäisiä :D.
Laita
taatelit monitoimikoneeseen ja anna niiden hienontua, kunnes ne on
pieninä palasina (mulla niistä tuli pallo). Sekoita taatelit, hiutaleet
ja pähkinät yhteen kulhossa. Lämmitä hunaja/vaahterasiirappi ja
maapähkinävoi pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada muiden
aineiden joukkoon ja sekoita niin, että kaikki aineet on varmasti
sekaisin. Painele seos tiiviisti neliön muotoiseen vuokaan. Laita vuoan
päälle kelmua ja vuoka jääkappiin noin 20 minuutiksi. Leikkaa patukoiksi
ja kääri kelmuun tai folioon, jotta patukka on helppo napata reppuun
välipalaksi. Säilytä jääkaapissa (tai pakastimessa), jotta patukat pysyy
fresheinä.
♥
Kommentit
Lähetä kommentti