Siirry pääsisältöön

Vegaaninen ananas-kookos tuorepuuro

Viimeset pari viikkoa on kyllä taas vierähtäny niin nopeesti ja hyvin kiireisissä merkeissä. Aikaa blogille ei ole jäänyt melkeinpä yhtään. Mutta nyt kun asiat alkaa järjestymään, niin enköhän mä taas pysty olemaan täällä vähän aktiivisempi.

Niinkuin olen aiemmin kertonutkin, niin aamupala on mun päivän lemppari ateria ja siis suorastaan rakastan sitä. Puuron tai myslin nauttiminen kuuluu mun perus aamuun. Välillä aika on kuitenkin niin kortilla, että jopa sen soijarahkan, myslin ja marjojen latominen kulhoon on liian hidasta. Kiireisien aamujan pelastaja on tuorepuuro.

Tuorepuuro saattaa jonkun korvaan kuulostaa monimutkaselta ja aikaa vievältä. Kyllähän aineiden kuhoon pistäminen ja sekoittaminen vie edellisillasta alle 10 minuuttia, mutta sen ajan säästää aamusta. Tuorepuuron helppouden ja nopeuden lisäksi siihen ei myöskään voi kyllästyä, sillä puuroon voi laittaa melkeinpä mitä tahansa. Ja se on myös älyttömän hyvää!

Tämä ananas-kookos tuorepuuro on yksi mun suosikki tuorepuuroista. Se antaa ihanan raikkaan alun päivälle. Puurossa ei ole makeutusainetta, mutta banaani-, ananas- ja kookos-kombo tuo siihen sopivasti makeutta ja pirteyttä. Chia siemenet tekee siitä täyttävän ja pitää nälän loitolla seuraavaan ateriaan asti.


Ananas-kookos tuorepuuro
puolikas banaani
100g ananasmurskaa (tai paloja)
1dl kookosmaitoa
0,5dl hiutaleita (kaura, monivilja, ruis..)
0,5 rkl chia siemeniä
1 rkl kookoshiutaleita


Muussaa banaani. 


Sekoita joukkoon ananas (jos käytät paloja niin murskaa niitä pienemmäksi haarukalla).



Sekoita joukkoon vielä kookosmaito.

Lisää hiutaleet,

chia siemenet,

kookoshiutaleet ja sekoita hyvin. Anna hautua jääkaapissa yön yli ja nauti aamulla!

Vegan Pineapple Coconut Overnight Oats

The last couple of weeks have gone so fast again and kept me really busy. I've nearly had time for this blog. But now that things are starting to work out, I'll probably be able to be more active.

Like I've told before, breakfast is my favourite meal of the day. I absolutely love it! Enjoying a bowl of oatmeal or muesli is a part of my usual morning. Sometimes I have so little time, that even putting soy yoghurt, muesli and berries in a bowl is too slow. The saviour of busy mornings is overnight oats.

Overnight oats may sound complicated and time taking. Yeah, it does take less than 10 minutes of your evening to mix the ingredients together, but that's the time you save in the morning. In addition to overnight oats being easy and quick to make, you also don't get sick of it easily, because you can put almost anything into it. And it's also unbelievably good!

This pineapple coconut overnight oats is one of my favourite overnight oats recipe. It gives a lovely cheering start to your day. The recipe doesn't have any added sweeteners, but the banana pineapple coconut combo gives it just the right amount of sweetness and freshness. Chia seeds make the overnight oats a filling breakfast that'll keep your hunger away till the next meal. 

Pineapple Coconut Overnight Oats
half-a banana
100g crushed pineapple (or chunks)
1dl coconut milk
1/2dl oats
1/2tbsp chia seeds
1tbsp coconut flakes

Mash the banana with a fork. Mix in the pineapple (if using chunks mash them too) and the coconut milk. Add oats, chia seeds, coconut flakes and mix well. Let sit in the fridge overnight and enjoy in the morning!

Kommentit