Siirry pääsisältöön

Vegaaniset bataattivohvelit

Bataatti on yksi mun lemppareista. Se on niiin hyvää ja myös terveellistä. Se sopii melkeinpä kaikkiin resepteihin suolaisista makeisiin. Bataattiranskalaiset, -keitto, -risotto sekä bataattipannukakut, -piirakka ja -browniet on kaikki niin herkullisia ruokia ja leivonnaisia, eikä tässä ollut vielä läheskään kaikki mitä tästä kasviksesta voi tehdä.

Pari päivää sitten mulle heräsi innostus tehdä bataattilasangea. Makean bataatin käyttö pastan sijasta oli loistava idea, koska ruoka oli vaan todella hyvää. Lasangevuokaan ei kuitenkaan mahtunut kaikki bataatti, joten ruoanlaiton jälkeen mun täytyi alkaa miettimään mitä lopusta voisi tehdä. Päätin hyödyntää bataatin monipuolisuutta ja tehdä jälkkärin. Jälkiruoaksi valikoitu vohvelit, johon "makea peruna" toi juuri ton täydellisen makeuden. Nää vohvelit oli niin hyviä, että ne syötiin kaikki samalta istumalta!

Vegaaniset bataattivohvelit

n. 160 g bataattia
3 dl soijamaitoa
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuori ja leikkaa bataatti pieniksi paloiksi ja keitä noin 20 min kunnes se on täysin kypsää. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä. Soseuta bataatti sauvasekoittimella.


Lisää bataatin joukkoon soijamaito, öljy, sokeri & suola ja sekoita.



Sekoita toisessa astiassa jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi kuivat aineet bataattiseokseen ja sekoita tasaiseksi.


Kaada kuumaan ja voideltuun vohvelirautaan vohvelitaikinaa vähän kerrallaan. Paista vohvelia kunnes se on kypsä eli 2-3 min. Avaa vohvelirauta ja siirrä vohveli ritilälle, jotta pinta pysyy rapeana. Nauti vaahterasiirapin tai muun suosikki vohvelitäytteesi kera!







Vegan sweet potato waffles

Sweet potato is one of my favourite ingredients. It's sooo good and also healthy. It goes well with sweet and savoury dishes. Sweet potato fries, soup, risotto and sweet potato pie, pancakes & brownies are all delicious dishes, and there's so many more things you can do with this vegetable.

A couple of days ago I wanted to make sweet potato lasagne. Using sweet potato instead of lasagne noodles was a great idea because the lasagne was really good. All of the sweet potato slices didn't fit into the dish so after cooking I had to think about what to do with the rest of the potato. I decided to use the sweetness of the potato and make waffles. These waffles were so good that they were eaten straight away!


Vegan Sweet Potato Waffles

about 160 g sweet potato
3 dl soy milk
0,5 dl olive oil
2 tbsp sugar
2 tsp vanilla extract
0,5 tsp salt
2 dl flour
0,5 dl whole wheat flour
1 tsp baking powder

Peel and cut the sweet potato into little pieces and boil for about 20 minutes until it's tender. Pour the water off and let cool. Puree the sweet potato.
Add the soy milk, oil, sugar, vanilla extract & salt and mix. In another bowl, mix the flours and baking powder. Sift the dry ingredients into the sweet potato mixture and whisk until completely smooth. Place some of the batter onto a preheated, oiled waffle iron and cook until done, 2-3 minutes. Open the waffle iron and place the waffle on a baking rack to keep it crispy. Serve with maple syrup or your favourite waffle toppings!


Kommentit