Siirry pääsisältöön

3 Creative & Fun Journals

Tykkään kaikenlaisista erilaisista päiväkirjoista. Multa löytyy tällä hetkellä mm. valokuvaus-, taide-, matka-, kirjoituspäiväkirja... Pienenä halusin usein kirjottaa perus päiväkirjaa, mutta jaksoin tehdä sitä viikon ja sitten unohdin ja kyllästyin siihen. Nyt vanhempana olen löytänyt tälläisiä kivoja erilaisia päiväkirjoja, joissa on jokin hauska idea. Tässä minun kolme suosikkiani.

I like all kinds of extraordinary journals. Currently I have a photo journal, an art journal, a travel journal, a writing prompt journal etc... When I was little I tried (for many times) to start writing a basic journal but I  always got tired of it after a week. Now, as a little older I've found these extraordinary journals that have a fun twist. Here are three of my favourites.

1. Wreck this Journal by Keri Smith


Tämä päiväkirja mulla on ollut jo monta vuotta. Ideana on se, että koko kirja periaattessa tuhotaan. Mulla se on jo aika paljon kärsinyt aikojen saatossa, vaikka siinä on paljon sivuja joita en ole vielä käyttänyt. Tykkään tässä kirjassa siitä, ettei tarvii miettiä tai huolehtia siitä mitä sille käy. Jos toteutan yhtä kirjan sivua ja toinenki sivu vähän suttaantuu niin sillä ei oo mitään väliä, koska päiväkirja on tarkotus tuhota. Tykkään myös siitä että kirjassa on toiminnallisia juttuja. Esim. yksi sivu pitää piilottaa naapureiden pihalle ja toinen sivu käskee tekemään kirjasta kengän.

I've had this journal for many years. The idea is to basically destroy the whole book. Mine has suffered a little during the years, even though it has a lot of pages that I haven't used yet. I like this book because I don't have to think nor worry about what'll happen to it. If I'm doing something on one page and another page also gets a little messy, it doesn't matter because I'm gonna destroy the journal anyway. I also like that it has pages that tell you to do something like hide the page to your neighbour's yard or turn the book into a shoe.2. The Daily Artist - a creative journal by Marc Johnson


Mä en ole hirveän montaa kymmentä sivua tästä päiväkirjasta täyttäny, mutta ne mitkä oon niin on jotenki tuonu mulle tosi hyvän fiiliksen. Oon luova ihminen, mutta piirrän ja maalailen liian harvoin. Tää kirja on saanu mut tekemään näitä asioita enemmän. Tää on siis taidepäiväkirja ja joka sivulle piirretään, maaltaan tai oikeestaan kirjassa kehotetaan myös vaihtamaan sanan "kirjoita" sanoilla "raaputa", "töhri", "kaiverra" yms. Voisin ehkä jopa sanoa että The Daily Artist on vähän niinku taiteellinen aikuisten tehtäväkirja.

I haven't used this book that much, but when I have, I've felt really good. I'm a creative person, but I draw and paint way too rarely. This book has made me do those things more often. It's an art journal that you fill with drawings, paintings and actually the book also suggests you to replace the word "write" with "paint", "scotch", "smudge" etc. I could almost say that the The Daily Artist is kinda like an adults' activity book.3. Use This If You Want To Take Great Photographs - a photo journal by Henry Carroll


Rakastan valokuvausta ja päiväkirjoja, joten kun näin tän niin mun oli vaan pakko ostaa se. Kirjassa on tavallaan sama idea kun kahdessa edellisessäkin eli joka sivulla lukee mitä pitää tehdä. Tässä tietenkin vaan joka sivulle otetaan kuva. Tykästyin ideaan siitä, että kun olen saanut päiväkirjan täyteen kuvia, niin siitä tulee vähän niinkuin oma pieni valokuvanäyttelyalbumini. Sivujen käskyt on hyvin luovia, joka tekeekin kirjasta kiinnostavan. Kirjan lopussa on myös tarkempia selityksiä käskyihin, jos ei ymmärrä tai haluaa hieman apua. Niitä ei tietenkään tarvitse käyttää koska niinkuin kahdessa edellisessäkin päiväkirjassa ei tässäkään ole sääntöjä, vaan vain oma luovuutesi on rajana.

I love photographing and journals so when I saw this I just had to buy it. The book kinda has the same idea as the two journals before: There's a text on every page that tells you what to do. In this one it of course tells you to take a photo. I like the fact that when I've filled the book with photos, it'll be like my own little photography display album. The orders in the pages are very creative which makes the book interesting. At the end of the book there are explanations to the orders that you can use if you don't understand something or want some help with them. But of course you don't have to use them 'cause like in the two other journals this one also doesn't have rules. Only your creativity is the limit!

Kommentit

  1. Mä myös itse pidän tosta Wreck this journalista, vaikken kyseistä kirjaa itse omistakaan. Monilla kavereilla on kuitenkin ollut tuo kirja myös monia vuosia, joten oon saanut kyllä tutustua siihen ihan yllin kyllin. Ideana tosi kiva, mutta mulla ei varmaan riittäisi hinku täyttää koko kirjaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti