Siirry pääsisältöön

Raha - tie onnellisuuteen?

"Raha ei tuo onnea", sanotaan. Kaikki tietää kuitenkin varmaan sen tunteen, kun oot just ostanut uuden merkkilaukun tai vaikka sen kauan haluamas ripsarin, josta kaikki puhuu. Laukku näyttää niin kivalta olalla ja kun laitat ripsaria niin tunnet ittes itsevarmemmaks. Tai entäs esimerkiks liput? Sen sun lempibändin keikalle tarvitsee ostaa lippu. Jos haluat matkustaa toiselle paikkakunnalle tapaamaan sukulaisiasi tai matkustaa toiselle puolelle maapalloa näkemään ja kokemaan upeita asioita, niin tarvitset lipun tai rahaa autoon ja bensaan. 




Rahan puuttuminen aiheuttaa myös surua ja stressiä. Jos ei olis lainkaan rahaa, niin eihän olisi ruokaa, paikkaa asua tai monia muitakaan tärkeitä perusasioita. Ja vaikka rahaa olisi jonkun verran, mutta silti niukasti, niin voi laskujen tai vuokran ajallaan maksamisesta tulla järkyttävä stressi joka saattaa jopa hallita koko elämää.


 Joten eikö raha sitten tee onneliseks? Mielestäni vastaus kysymykseen ei ole ei tai kyllä




Elämä maapallolla ja tässä yhteiskunnassa on johtanu siihen, että ihmiset on rahasta riippuvaisia. Vähäosaisten elämä on monella tavalla vaikeampaa ja yleisesti heillä kenellä on enemmän rahaa, on enemmän valtaa ja sitä kautta mahdollisuuksia. Rahalla ei kuitenkaan voi ostaa ystäviä, perhettä, täydellistä terveyttä.. Näihin asioihin voi kuitenkin vaikuttaa rahalla. Ei niin, että jos sulla nyt on rahaa ja ostat kavereilles leffaliput niin sitte ne on sun parhaita ystäviä. Mutta jos sulla on varaa ostaa kännykkä voit kommunikoida kaveries kanssa tai lähteä matkalle, jotka molemmat vahvistaa ystävyyttä. Toisen esimerkin voi ottaa terveydestä. Et voi ostaa rahalla jotain loitsua ettei sulle voi ikinä tulla vakavaa sairautta, niinkun esimerkiks syöpää, mutta rahalla siihen saa hoitoa. 



Raha sinällänsä ei tee onneliseks, mutta sen mahdollistamat asiat tekee onnelliseksi tai ehkä paremmin sanottuna ne voi tuoda onnea. Joten ei siis tarvitse olla materialisti kokeakseen rahan tuomaa mielihyvää.


Money - The Way to Happiness



"Money doesn't bring happiness" they say. Still, everyone probably knows the feeling when you've just bought a new bag or the mascara you've always wanted. The bag looks so nice on your shoulder and when you put the mascara on you feel more confident. Or how about tickets? You have to buy a ticket if you want to see your favourite band. If you want to go to another city to meet your relatives or travel to the other side of the globe to see and experience amazing things, you need a ticket or money for a car and gas. 

Not having money also causes sadness and stress. If you didn't have any money, then you couldn't afford food, a home or anything else important. And even though you had a little money, paying the bills or the rent could give you a huge stress that might dominate your life.

So doesn't money then bring you happiness? I think that answer isn't no, nor yes.

Money in itself doesn't bring you happiness, but the things it makes possible do bring happiness or better said they can bring you happiness. So you don't have to be a materialist to experience the satisfaction that money brings.

Kommentit

  1. Pelkkä raha ei tee onnelliseksi, mutta se mahdollistaa monia asioita :)

    https://faijahommia.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti