Siirry pääsisältöön

MIDSUMMER

Torstaina ennen juhannusaattoa vaikutti tuleva juhannus vähän tylsältä ja harmaalta. Sääennusteet lupas kylmää ja sadetta eikä muutenkaan ollu yhtään juhannusfiilis, vaikka oltiinkin menossa mökille. Olin jo hyväksyny kohtalon ei niin hauskasta juhannuksesta. Nää etukäteiset huolet oli kuitenkin ihan turhia, koska tää viikonloppu oli yhtä keskikesän juhlaa.

On the Thursday before Midsummer Eve, I felt like this year's midsummer celebration would be boring. The weather would be cold, it'd rain and I didn't feel like celebrating midsummer, even though we were going to our summer cottage. I had accepted that this would be a not-so-fun midsummer. But these worries were completely pointless because this weekend was really great.

Juhannusaatto alko taas perinteisesti munkkien paistolla (en muuten tiiä mistä tää meijän juhannusmunkki perinne on tullu mutta maistuva perinne se ainaki on). Tuli niitä ainakin sen verran syötyä ettei just nyt mikään kauhee munkkihimo iske, vaikka näitä herkullisia kuvia katteleekin.

My Midsummer Eve began traditionally by making "Finnish donuts" (munkki). I ate so many of them that even though I'm looking at these delicious photos I still don't crave any.
Juhannukseen kuuluu tietenkin kukkia, kukkia ja vähän vielä lisää kukkia.

In midsummer you have to have flowers, flowers and some more flowers.


Tälle voikukkaselle oli asettautunut söpö pikkunen mehiläinen hoitamaan päivänsä askareita.

A cute little bee had flown on this yellow flower.


Kävin pellon keskellä hyppimässä ja tekemässä juhannustaikoja.

I went to a field, jumped around and did some midsummer spells.

Huonoista ennustuksista huolimatta aurinko pilkahteli vähän väliä pilvipeitteen takaa.

Even though the forecast was bad, the sun showed itself quite a lot.Grilliruokaa, nam!!

BBQ for dinner, yum!!


Uimaan ei viitsiny mennä, mutta järvellä kuulu ihana liplatus ja joutsenten laulu. Siellä oli myös kaunista, kun veteen heijastu pilvet ja taivas.

I didn't go swimming at the lake, but the sound of the water and the birds were amazing. It was also beautiful when the sky and the clouds were reflecting into the water.

Tänäkään juhannuksena ei kokko jäänyt välistä. Oli onneks sen verran iso kokko, että se toi vähän lämpöä tähän viileeseen juhannukseen.

I went to see the bonfire (kokko) this year too of course. Gladly it was so big that it brought some warmness into the chilly Midsummer Eve.
Yöttömän yön auringonlasku.

The midnight sun.
Lopuksi vielä juhannuspäivältä kukkia itetehdyn kukkaseppeleen muodossa.

On the next day, Midsummer Day, I made a flower crown for myself.
Kommentit