Siirry pääsisältöön

Marokko part 2

Nyt on aika jatkaa matkaa Marokkoon. Ensimmäisessä osassa kerroin toiseen päivään asti, joten jatkan nyt kolmannesta päivästä.

Oltiin varattu Mini Sahara Tour, eli retki, tälle päivälle. Aamupalan jälkeen retken kuljettaja tuli hakemaan meitä autolla hotellin edestä. Kuljimme siis sillä koko päivän.


Ensimmäinen retken pysähdyspaikka oli savipaja. Siellä meille näytettiin, miten saviastiat ja -esineet valmistetaan. Tämän jälkeen saatiin mennä pajan kauppaan ostelemaan. Mun käsiin sieltä tarttui söpöt maustekipot ja lautanen, joka toimii kynttiläalustana.
Pajan seinällä oli ihana kukkapensas, josta oli pakko ottaa kuvia.






Seuraava pysäkki oli kalastajakylä. Ei siis menty kylään, vaan saatiin katsella sitä kauempaa kalliolta. Nää maisemat, isojen aaltojen kohina ja kalastajat kallioilla oli kyllä lumoava yhdistelmä.
Siellä näkyy kalastajakylä.


Tässä kuvassa kalliot näyttää tosi paljon pienemmiltä, kuin ne todellisuudessa oli.




Näiden upeiden maisemien jälkeen matka jatkui toiseen Wow-efektin aiheuttavaan paikkaan. Ajettiin aavikoita pitkin toisille kallioille, jossa päästiin alas meren rantaan. Siellä oli vanha hylätty vene ja ihmisten hökkeli asuntoja, jotka loi paikalle omanlaisen tunnelman.











Aaltojen mekkalan jälkeen suunnattiin rauhalliselle joelle. Myös tämän paikan maisemat olivat todella kauniita, vaikka kuvissa tuo vihreä joki ei näytä niin houkuttelevalta.



Sinä aikana kun me oltiin joen äärellä, monta paikallista ylitti joen vetolautalla.







Kolmen eri maisema pysähdyksen jälkeen menimme pieneen kylään. Päätin jättää kameran autoon, joten kuvia sieltä ei tullut otettua. Kylässä me käveltiin pienen torialueen läpi pikkukujia pitkin korukauppaan. Kaupassa meille kerrottiin erilaisista arvokkaista koruista. Niitä olisi myös saanut ostaa, mutta korut eivät olleet tyyliäni, joten päätin sivuuttaa ostokset.

Seuraavaksi retkellä oli päivällisen aika. Matkasimme toiseen pieneen kylään, joka sijaitsi vuorien välissä kaukana kaikesta muusta. Kun saavuimme talolle jossa söimme, pienet koululaiset vilkuttivat meille matkallaan kotiin. Oli ihanaa nähdä kuinka innoissaan he olivat nähdessään meidät. Ruokailupaikkamme ei ollut tavallaan ravintola, vaan se oli suunniteltu retkiä varten. Ruoan teki kylässä asuvat ihmiset ja ruoka oli älyttömän hyvää.
Marokkolainen kanatagine
Syötiin tälläsessä pieneessä huoneessa.
Ruokana oli myös tuoretta leipää ja kasvis couscousia.
Jälkiruokana oli talon vierestä poimittuja mandariineja ja minttuteetä.


Upeiden maisemien takia oli pakko ottaa täälläkin kuvia.




Kun mahat oli (liian)täynnä, suuntasimme Mini Saharalle. Aavikkoa oli näkynyt jo paljon matkan varrella, mutta sillä niin sanotulla Mini Saharalla oli kyllä jonkin verran kasveja. Se ei ehkä ollut sitä mitä olin odottanut, mutta se oli silti uskomattoman upea.









Tämän jälkeen pysähdyimme katsomaan patoa, joka oli matkamme varrella.





Viimeinen pysäkimme ennen hotellia oli arganöljykauppa. Kaikki kaupan tuotteet oli valmistettu paikanpäällä ja meille myös näytettiin miten öljyä tehdään. Sieltä ostin itselleni huulirasvan, jossa oli tietenkin arganöljyä.

Lopetan Marokko kakkososan tähän sen pituuden vuoksi. Moi moi!

Kommentit